Blog

HomeDesignLakberendezési hibák!

Lakberendezési hibák!

Lakberendezőként rengeteg helyre hívnak és sok lakást láttam már. Nem minden megbízóm engedheti meg magának, hogy teljes lakberendezői szolgáltatást vegyen igénybe, ennek elennére szeretnék szebbé tenni otthonukat. Néhány ötlettel, tanáccsal és nagyobb anyagi ráfordítás nélkül is csodákat lehet művelni. Párat össze is gyűjtöttem annak érdekében, hogy Ön már ne kövesse el ezeket a lakberendezési hibákat. De ha már megtörtént, akkor legalább tudja, hol rontotta el. Ha úgy érzi még sem sikerült elérni azt az eredményt, amire vágyott, várom hívását. Lakberendezői tanácsadás: 15.000.- Ft. / alkalom

·         Túl színes falak

Egy lakáson belül 2-3 szín, színárnyalatnál többet nem érdemes használni. Vibráló, idegesítő érzés, ha a konyha sárga, a nappali kék, a hálószoba zöld. Túlságosan szétszabdalják a tereket, nem adja meg a lakás egységét és eleganciáját.

·         Dísztárgyak

Szeretik az emberek kitenni emléktárgyaikat, de nagyon sok apró és különböző tárgy zsúfoltságot és rendetlenséget kelt. Érdemes kiválogatni az egymáshoz és a lakás stílusához passzoló tárgyakat, azokat csoportosítani és akár egy vitrinben, vagy polcon elhelyezni azokat. Sokkal szebben fog mutatni!

·         Függönyök, textilek

Egy helyiségen belül lehetőleg ne használjunk különböző függönyöket. Érdemes akkor is padlóig érőt feltenni, ha az ablak nem ér le addig. Optikailag növeli az ablakot, tágítja a teret. Olyan anyagot és színt válasszunk, mely beleillik otthonunkba, ami passzol a szőnyeggel, ágytakaróval, vagy épp a díszpárnával.

·         Világítás

Egy helyiséget nem elég csak csillárral megvilágítani. Egy nappaliban is érdemes legalább a kanapé mellé állólámpát tenni.  Fontos a helyi megvilágítás, hogy ahol valamilyen tevékenységet végzünk, ott megfelelő fény legyen.  Kellemes hatást nyújtanak a hangulatvilágítások, gyertyák.

·         Sok szőnyeg

Túl sok és sokféle szőnyeg nem szép látvány egy lakásban.  Mérlegeljük, hol feltétlen szükséges szőnyeget elhelyezni és válasszuk meg úgy, hogy ha már elengedhetetlen többet használni, egymáshoz passzoljanak.

·         Összhatás és harmónia

A különbözőféle, fajta, színű és anyagú bútorokkal lehet leginkább elrontani egy lakás berendezését. Törekedjünk az egységességre, a harmóniára nem csak a bútorok, de a színek és anyagok megválasztásánál is.  Előre válasszuk meg otthonunk stílusát, a színeket és ezen belül próbáljunk gondolkodni. Ha egy-egy bútordarab még is a szívünkhöz nőtt, hozzuk azt harmóniába egy új kárpittal, vagy átfestéssel. Meg fog lepődni, de még térnövelő hatása is lesz ezen praktikáknak.

·         Szekrénysor, túl sok szekrény

Manapság már nem divatos hatalmas szekrénysorokkal telepakolni otthonunkat, inkább érdemes egy-egy gardróbszekrényben elhelyezni a dolgainkat és a nappaliban szellősebb szekrényt tenni. Törekedjünk az egyensúlyra. Ne legyen szem előtt túl sok holmi, inkább egy-egy polc, könyves szekrény és gondosan megválogatott dísztárgy sokkal kellemesebb látvány lesz és így elkerülhetjük a rendetlenség érzetet is.

·         Üres falak

Az üres falak „öltöztetésére” számtalan megoldás és lehetőség kínálkozik. Tegyünk fel képeket gondosan elrendezve, vagy tükröt, de ötletes festéssel, falmatricával, tapétával, kőburkolattal is érdekessé tehetjük azt.